Het regent dat het giet buiten – tijd om een beetje zon in huis te halen met deze heerlijke mediterrane tomatentaart voor de lunch. Simpel en snel gemaakt, maar wel lekker!
Verwarm de oven alvast voor op 200°C. Leg een groot vel quiche- en taartdeeg (270 g) in een taartvorm. Ik leg op de bodem eerst een stuk bakpapier, ingeklemd tussen rand en bodem, zodat de taartbodem makkelijk loskomt. Smeer de bladerdeegbodem in met een dun laagje Dijonmosterd. Bedek de bodem met een dikke laag geraspte kaas, ca. 200 g, ik gebruikte een mengsel van Cheddar en Goudse jong belegen. Beleg met plakken tomaat (ca. 1 cm dik) en/of halve trostomaatjes, al naar gelang wat je op voorraad hebt. Bestrooi met provencaalse kruiden en wat peper en zout. Besprenkel met wat olijf olie en bak de taart in ca. 30-35 min gaar.
Smakelijke zonnige lunch!
Geef een reactie