Wine + Dinner = Winner

Zoetzure komkommer

Een tijd geleden waren we bij de Kaufland (een grote Duitse supermarkt). Altijd leuk, want de Duitse supers (eigelijk álle buitenlandse supers) hebben altijd veel meer keuze per warencategorie. Ook wat betreft inmaken en wecken is er veel te krijgen, van lege weckglazen en gereedschap, tot inmaak-kruidenmixen en geweckte gehele producten! Ik nam een paar zakjes “Ostmann Herzhaftes Einmachgewürz” inmaakkruiden mee, die kwamen nu goed van pas, want: Herman belde of ik nog interesse had in komkommers. Ja, OK, hoeveel? Een kilootje of 20? Nee, zo veel lege potjes heb ik niet…. 🤣 da’s veel te veel, met een arm vol ben ik ook al superblij.

Wat bewaard om vers te eten, en de rest met de Duitse kruidenmix ingemaakt. Voor 7 potjes gebruikte ik 1 liter azijn, 0.65 liter water, 250 g suiker en de helft (15 g) van het zakje kruidenmix. Hierin zat een mengsel van mosterdzaad, peper, ui, gedroogde knoflook, piment en gedroogd laurierblad.

De komkommers waren aan de kleine kant, de halve lengte paste precies in een 370 ml HAK-potje. Dus de gehalveerde komkommer in de lengte in vieren gesneden en zaadlijst verwijderd en dan zoveel mogelijk rechtop in het potje proppen. Ondertussen het azijn/water/suiker/kruidenmengsel aan de kook gebracht en hiermee de potjes gevuld. Deksel er op en alles 30 minuten op 90°C geweckt.
Nu een week of drie laten intrekken, en dan kunnen we proeven…

1 reactie

  1. Stichting Tebannetermert

    Superleuk Vincent! Volgend jaar weer inmaken?? Kom naar de tebannetermert, de 3e zondag van september. Bezoek onze prachtige groentekraam en ondersteun zo de projecten in Kenia en Congo.

    Hopen dat het resultaat over een paar weken naar wens is! Grt, Stichting Tebannetermert.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2025 vincentkookt.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑