Wine + Dinner = Winner

Tomaten Relish

Wat is het verschil tussen een chutney en relish? Ik wist het ook niet, maar in chutney zit als hoofdbestanddeel fruit, bij een relish is dit groente. Vandaar – een experimentje: tomatenrelish van de eerste rode tomaatjes uit eigen moestuintje.
Ik had bij de eerste maal “oogsten” 500 gr tomaatjes. Die heb ik eerst ontveld door even een kruisje in te snijden en ze 2 minuutjes in kokend water te leggen. Daarna afkoelen in koud water en het velletje komt er makkelijk af. De in stukken gesneden tomaat worden in een pan, samen met 2 gesnipperde uitjes, 2 fijn gesnipperde teentjes knoflook, 150 ml azijn, 90 gram witte en 60 gr bruine suiker, een paar chilivlokken en een theelepel zout aan de kook gebracht. Terwijl dit 20 min. op een laag pitje suddert een papje maken van een heel klein beetje azijn, theelepel kerriepoeder, theelepel mosterd, en een theelepel maizena. Voeg het papje toe aan de pan tomatenprut en laat het langzaam inkoken tot de gewenste dikte. Daarna uitvullen in schone potjes.
Omdat het zo weinig was heb ik ze niet geweckt, door de azijn en suiker blijft dit zeker enige maanden goed,  meestal zet ik ingemaakte producten nog even in de weckpan (30 min/90°C) voor een lange houdbaarheid buiten de koelkast.

En de smaak? Beetje aan de zoete kant, wel lekker pittig, eigenlijk precies zoals de ‘Hela Curry’…. 😋

2 reacties

  1. P.a.t.r.i.c.i.a.

    Als je dit glad maakt met de staafmixer, heb je dan een soort currysaus?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 vincentkookt.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑