Wine + Dinner = Winner

Tomaten-groentensoep

Je zit te puffen van de hitte, zowat de warmste dag van het jaar, en dan berichtje van de buurvrouw: wil je nog tomaten? Natuurlijk! Maar dan ook maar meteen verwerkt, ik heb toch niks te doen en een beetje meer warmte kan er nog wel bij.. 🥵😄

Mooie grote tomaten, goed rijp dus maar liever meteen verwerken. Ik heb nog rode en gele paprika, prei en natuurlijk rode ui liggen, dus dat wordt een ‘Mediterrane’ tomaten-groentensoep. Eerst de ui en prei in kleine reepjes snijden en aanzetten in wat olijfolie. Een fijngehakt rood pepertje erbij, een klein beetje gedroogde chili-vlokken, en dan de tomaat, in stukken gesneden, erbij. Bodempje water tegen het aanbranden en een kwartiertje laten pruttelen. Bouillon toevoegen en kruiden en weer aan de kook brengen. Ik heb een Italiaanse kruidenmix gebruikt, en wat extra vers gemalen zwarte peper. Na 10 minuutjes met de staafmixer goed pureren.
Het was precies 3.5 liter, dus uitgevuld in 7 weckglazen van 500 ml en 60 min. geweckt op 100°C. In verband met de warmte de glazen zo snel mogelijk laten afkoelen door gebruik van een tafelventilator.

1 reactie

  1. Anja

    Ohhh deze variant ga ik ook proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2025 vincentkookt.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑