En ineens zijn alle tomaten in mijn kleine moestuintje (3 kuubskisten in de voortuin) rood! Dus lekkere dingen met tomaat maken – zelfgemaakte soep is hier favoriet, er gaat geen dag voorbij zonder soep bij de lunch, lekker en gezond, dan heb je al een flinke portie groenten te pakken. Deze tomaten-courgettesoep is bijna hetzelfde recept als deze, maar nu met verse tomaatjes uit eigen tuin in plaats van (zelfgemaakte) passata.
Wat zit er in:
– 600 gr tomaten
– 1 courgette
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 runderbouillonblokje
– 1 mespuntje chilivlokken
– gedroogde Italiaanse kruiden
– paar draaien aan de pepermolen
– scheutje olijfolie
– 750 ml water
De bereiding:
Was de tomaten en de courgette. Snij de courgette in kleine blokjes. De tomaten snij ik in 4 partjes, en ik verwijder de steelaanzet. Snipper de uien en sla met een breed mes de teentjes knoflook plat. Zet de ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie, voeg de blokjes courgette toe en bak 5 minuutjes op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenpartjes toe, strooi de kruiden en een een paar draaien aan de pepermolen erover en bak nog even door voor je 750 ml kokend water en het bouillonblokje toevoegt. Laat nog een 15-tal minuten zachtjes doorkoken, en pureer het geheel met de staafmixer. Even proeven, en naar smaak eventueel nog wat zout (ik kook in principe zoveel mogelijk zonder extra zout) en/of peper toevoegen.
Ik maak de soep de dag te voren, want na een nacht staan (in de koelkast) zijn de smaken er nog lekkerder ingetrokken! Buon appetito!
Geef een reactie