Geen idee of ze in Thailand hartige taarten kennen, maar soms heb je wat restjes in de koelkast liggen die op moeten, nou dan verzinnen we er zelf een receptje bij.
We hadden zin in een hartige taart (ja, de herfst is weer begonnen, het giet buiten) en er lag nog een Thais wokgroentepakket en feta in de koelkast. Verder nodig: twee eieren, 100 ml room (ik gebruikte koffiemelk), een rol quiche/bladerdeeg, wat paneermeel, en er lag nog wat uitgebakken spek en stukjes Italiaanse worst wat ook op moest.
Verwarm de oven alvast voor op 175°C. Wok de Thaise groenten kort in een beetje olie. Vet de springvorm in (ik leg een vel bakpapier op de bodem, en vet de rand in met bakspray), spreid de rol bladerdeeg uit op de bodem en vouw de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met met paneermeel. Verdeel de wokgroenten over de bodem, samen met de stukjes uitgebakken spek en worst, en verkruimel de feta over het oppervlak. Klop de eieren los met de room en verdeel dit over de taart.
Bak de hartige taart ca. 40-45 min. Bij 175°C in de oven. Smakelijk eten!
Geef een reactie