Soms gaat er ook wel eens wat mis… de Cipolline all’aceto balsamico (kleine zoete uitjes in balsamico-azijn) die ik laatst gemaakt had, bleken bij het proeven toch niet zo lekker zoet als de vorige keer. Ik denk dat dit komt omdat ik deze keer een veel grotere hoeveelheid ineens maakte, daardoor is het karamelliseren waarschijnlijk niet goed gegaan. Maar – niet getreurd, gewoon opnieuw proberen (met hergebruik van de uitjes natuurlijk). Dus potten open en uien laten uitlekken. Bruine suiker echt goed laten smelten en dan de uitjes erdoor roeren. Dat is een moeilijk karweitje omdat de boel snel afkoelt en de suiker weer wil stollen. Dan nieuwe balsamico azijn erbij en laten inkoken – deze keer heb ik dat verdeeld over twee grote pannen gedaan, zodat er maar één laag uitjes in ligt en het inkoken beter gaat. Dan overbrengen in schone potten en afvullen met het hete ingedikte suiker/balsamico-azijnmengsel.
Wel even geproefd natuurlijk, de smaak is nu echt heerlijk zoet!
Geef een reactie