Het is natuurlijk zonde om niks te doen met de pruimen en kersen die gebruikt zijn om kersenlikeur en pruimenlikeur van te maken… daarom gebruiken we het fruit om jam mee te maken. 18+ Jam 🤪… Geintje, het meeste alcohol wat er nog in zit en aanhangt verdampt wel met het opkoken. Dus – goed opkoken, de staafmixer er kort doorheen, en geleisuiker toevoegen. Ik heb deze keer eens 3:1 gebruikt, dwz op 3 kg fruit 1 kg geleisuiker. Ik had 560 g pruimen en 340 g kersen van de likeuren overgehouden, samen 900 g, dus er ging 300 g geleisuiker bij. Weer aan de kook brengen en 4 min laten pruttelen, en dan kokend heet in schone potjes uitgevullen. Opbrengst 3 potten van 375 ml (één potje niet helemaal vol, die gaat het eerst gebruikt worden).
Vincent kookt…
Of weckt. Of maakt in. Of maakt wijn. Of probeert er in ieder geval iets van te bakken… 😄
Over mij →
Op de hoogte blijven?
Categorieën
- Bakken (23)
- Brood (6)
- Gebak (hartig) (9)
- Gebak (zoet) (8)
- Conserveren (25)
- Fermenteren (1)
- Inmaken (11)
- Wecken (13)
- Gang (34)
- Bijgerecht (6)
- Hoofdgerecht (7)
- Lunchgerecht (3)
- Soep (19)
- Geen categorie (1)
- Soort (27)
- Chutney & Relish (6)
- Drank (10)
- Jam (7)
- Visgerecht (1)
- Vleesgerecht (3)
Geef een reactie