Wine + Dinner = Winner

Paprikasoep

Ik hou van soep, er gaat geen dag voorbij zonder soep! En 9 van de 10 keer vers, zelf gemaakt – geen pakjes of zakjes!
Ik had nog wat paprika’s liggen die hoognodig verwerkt moesten worden, ze lagen al even, dus maar eens een heerlijke voorraad soep gemaakt om te wecken. 5 potten van een halve liter, genoeg voor 5 dagen met 2 personen een lekker kopje soep bij de lunch.

Ingrediënten: paprika’s, rode en witte ui, prei, bleekselderij, rode peper, verse rozemarijn, gedroogde Italiaanse kruiden, runderbouillonblokjes en eigengemaakte tomatenpassata. Hoeveelheden naar eigen inzicht en smaak te variëren.
Was de groenten en snij in stukken. Fruit de ui, paprika, prei, bleekselderij, knoflook en het rode pepertje in olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de kruidenmix en rozemarijn toe. Laat ca 20 min. sudderen. Voeg dan de tomatenpassata en runderbouillon toe. Laat weer 10 min. pruttelen. Naar smaak nog wat kruiden toevoegen, na proeven heb ik nog een klein scheutje ketjap en piri-piri toegevoegd. Pureer alles heel goed met de staafmixer. Afhankelijk van de dikte nog wat water toevoegen (om te wecken moet de soep niet heel dik zijn, consistentie van gewone tomatensoep is prima, snert is veel te dik, dan  is het moeilijk te wecken). Belangrijk: na het pureren nog een min. of 10 zachtjes laten pruttelen zodat de ingeslagen lucht door het koken eruit gaat, dat geeft anders ook problemen met wecken.

Tenslotte de schone glazen potten vullen, zorg er voor dat rubber ring en rand van de pot goed schoon zijn. 1 uur wecken op 100 °C. Eet smakelijk!

1 reactie

  1. Lioris

    Dankjewel voor dit recept, ik weck namelijk heel graag. Nieuwe recepten hiervoor vind ik altijd fijn. Groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 vincentkookt.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑