Gisteren op de markt een flinke zak paprika’s en enkele courgettes meegenomen, daar heb ik vandaag een lekker soepje van gemaakt. Een flinke hoeveelheid: 3,5 liter, dus dat wordt in porties van 500 ml (1 pot = 2 porties) geweckt voor de voorraadkast. Geen betere raad dan voorraad! 😃

Ingrediënten:
– paprika’s, ik gebruikte een mix van rode, groene en gele. Ca. 8 stuks
– 1 puntpaprika (had ik toevallig nog liggen, dus die mocht ook er bij)
– 3 courgettes
– 1 rode peper
– 2 grote witte uien
– 4 teentjes knoflook
– 1 grote aardappel
– 2  kippenbouillonblokjes
– olijfolie
– peper
– oregano
– gedroogde Italiaanse kruiden
– 2 liter water

Werkwijze:
Eerst de oven voorverwarmen (220°C), dan ondertussen de paprika’s schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Verdeel de blokjes gelijkmatig over 1 grote of 2 kleinere ovenschalen (de bakplaat kan ook, maar die maakt lastiger schoon 😉), besprenkel met wat olijfolie en kruiden en rooster gedurende 15 min. Intussen kan de courgettes, de uien, het pepertje en de knoflook schoongemaakt en gesneden worden. Deze krijgen de zelfde behandeling in de oven, de paprika is inmiddels al in een grote soeppan beland. Nadat de de courgette etc. uit de oven in de pan bij de paprika is beland, wordt 2 liter water, de geschilde en in kleine stukjes gesneden aardappel en de bouillonblokjes toegevoegd. Breng het geheel aan de kook en laat 15  in pruttelen. Daarna met de staafmixer fijnmaken.

Ik heb de soep uitgevuld in 500 ml weckglazen en 2 uur bij 100°C geweckt.