Mediterrane muffins, of miniquiches: een heerlijk hartig hapje, perfect for lunch of brunch…
Nodig voor 10 stuks:
- 10 plakjes hartige taartdeeg
- 4 eieren
- 100 melk
- 50 g geraspte kaas
- 50 g parmezaanse kaas
- 1 halve courgette
- 1 rode paprika
- 1 of 2 tomaten (ik gebruikte 3 kleine groene)
- 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinvormen in met olie of bakspray. Laat de velletjes deeg ontdooien. Snijd de groenten in heel kleine stukjes en bak ze in ca. 7 min. gaar, laat ze dan even afkoelen. Drapeer de velletjes deeg in de muffinvormen en maak van het overstekende deel een opstaand randje. Klop de eieren los met de melk, voeg de Italiaanse kruidenmix en peper en zout toe. Roer de groenten door het eimengsel en vul de muffinvormen. Bestrooi met de kaas en bak tot goudbruin in ca. 25-30 min.
👍