De tomaten blijven gestadig rijpen in het kleine moestuintje, dus weer een nieuw receptje met tomaten. Weer eens wat andere smaken dan anders, een welkome afwisseling.
Wat gaat er in:
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 fijngesneden ui
– 2 stengels fijngesneden bleekselderij
– 3 teentjes fijngesneden knoflook
– 2 theelepels Ras el Hanout
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1/2 eetlepel ketoembar
– 280 gram rode linzen
– 400 gram tomatenblokjes of passata
– 1,2 liter kippenbouillon van tablet
– zout en peper
Bereiding:
Fruit de ui fruiten in de olijfolie. Doe de bleekselderij erbij en weer fruiten. Voeg nu de knoflook en de andere kruiden erbij en dit ook meefruiten. Doe de tomaten en bouillonblokje erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg nu de linzen en het water toe, en laat onder goed af en toe roeren 10 – 15 minuten koken. Ik doe even een ‘paar stoten’ met de staafmixer om te pureren, maar heel kort zodat het niet een hele gladde soep wordt maar er nog een bite over blijft. Even proeven en eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
Wecken: 30 minuten op 100°C.
Geef een reactie