Het laatste restje  kiwi’s van de oogst van afgelopen jaar gekregen van vriend Ruud, die een geweldig grote kiwi-struik tegen de hele zuidgevel heeft. Ze waren goed rijp, dus ik heb de rijpste (al aardig zacht) uitgezocht om jam van te maken, van de rest ga ik weer kiwi-chutney maken, dat bleek eerder al een echt ‘succesnummer’.Het is een simpel recept: de kiwi’s van de schil ontdoen – als ze heel rijp zijn kun je ze, na het doormidden snijden, gewoon uitknijpen, zijn ze nog wat vaster dan kun je ze gemakkelijk ‘uitlepelen’ met een eierlepeltje. Ik had ca. 800 g rijpe kiwi, daaraan heb ik een grote sinaasappel, in kleine stukjes gesneden, toegevoegd. Aan de kook brengen, dan geleisuiker erbij, weer aan de ook brengen en een paar minuten laten pruttelen. Even kort met de staafmixer er doorheen om de grote stukken klein te maken. Ondertussen zijn de potjes gesteriliseerd in de oven. Kokend heet uitvullen, in kokend water gesteriliseerd klikdekseltje erop en dan wachten op het gezellige plopgeluidje bij het afkoelen ten teken van het vacuum.