Weer een flinke partij kiwi-chutney gemaakt van het restant kiwi’s die ik nog over had nadat ik al kiwi-jam, kiwi-likeur en kiwi-wijn gemaakt had (ja, voorlopig heb ik genoeg kiwi’s gezien 😄). De vorige keer maar 2 potjes gemaakt, nu kon ik er 13 vullen! Een lekkere smaakmaker die bij diverse gerechten te gebruiken is.
Ik heb ruim 2 kg kiwi’s geschild, dit ging verrassend goed met de onlangs aangeschafte appelschiller! In stukjes gesneden, 3 rode uien en één witte ui gesnipperd, twee pepertje heel fijn gesneden, en een stukje gember gesnipperd. Ik had nog twee overrijpe bananen, die heb ik er ook bijgedaan. Dit alles samen met 300 g bruine suiker, en 500 ml natuurazijn in een pan in laten koken tot een pulp-achtige massa. Regelmatig roeren, en na een tijdje even de stampot-stamper er doorheen (niet de staafmixer, er moeten nog wat stukjes in blijven zitten). Het inkoken duurt best lang, ca. 1 – 1,5 uur.
Kokend heet uitvullen in schone potjes.
Geef een reactie