Van het vorige recept had ik 4 eiwitten over – nou wat kun je daarmee maken? Helaas was het splitsen van de eieren niet helemaal goed gegaan, er zat een ietsiepietsie eigeel bij de eiwitten en dan kun je er al geen schuim van stijf kloppen. Alle recepten daarmee vielen dus al af.
Dan maar koekjes, altijd lekker en de koekjestrommel was toch al een tijdje leeg. Van de overbuurman had ik een tijd geleden hazelnoten gekregen, dus: we verbouwen een recept naar hazelnoot-amandelkoekjes:

  • 4 eiwitten
  • 50 gr hazelnoten
  • 150 g amandelmeel
  • 170 g g spelt volkorenmeel
  • 150 g (poeder)suiker
  • borrelglaasje Liquor 43

Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal de hazelnoten fijn. Ik had geen poedersuiker, dus ook de gewone suiker gemalen. Meng (in de keukenmachine) de gemalen noten, poedersuiker, amandelmeel en speltmeel. Voeg onder goed mengen de eiwitten toe, en als laatste de Liquor 43. Vul een spuitzak, of zo’n spuitpistool, zoals ik nog wel ‘ns gebruik (40 jaar geleden gekregen als kerstgeschenk bij een zaterdagbaantje…) en spuit rondjes op een vel bakpapier.
Bakken tot ze goudbruin zijn gekleurd, even met de satéprikker kijken of het binnenste gaar is. Bij mijn oven duurde dat ongeveer 25 minuten.