Van buurman Funs kreeg ik een emmertje groene tomaten – de echte groene variant, wel rijp, maar groen dus – leuk om hier weer eens wat mee te experimenteren. Ik heb er groene tomatensoep en een chutney (weer een andere variant dan deze) van gemaakt.
Ingrediënten
Ongeveer 1,7 kg tomaat, een paar wortelen, drie stengels bleekselderij, enkele rode en witte uien, peterselie, kippenbouillon. Peper en zout naar behoeft.
Bereiding
Snijd de ui, wortel en bleekselderij klein en zet deze aan in wat olie. Snij de tomaten in grove stukken en voeg deze toe. Laat het geheel enkele minuten op een zacht vuur smoren en voeg dan de kippenbouillon (voor deze hoeveelheid ca. 1,5 liter) toe. Voeg de peterselie toe, even proeven en eventueel peper en zout naar smaak toevoegen. Laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen, daarna met de staafmixer fijn maken.
Ik weck de soep daarna in porties van 500 ml, 1 glas is precies 2 flinke soepkommen vol, handig en heerlijk bij de lunch. Ik had precies 6 weckglazen vol. Wecken 2 uur bij 100°C.
Heerlijk gepruttel als het uit de weckketel komt: 😃
Geef een reactie