Wine + Dinner = Winner

Franse uiensoep

Ik hou erg van soep, er gaat vrijwel geen dag voorbij of ik maak voor de lunch een lekker soepje, altijd van verse ingrediënten. Maar… uiensoep had ik nog niet eerder gemaakt, dus dat werd eens tijd. En het ruikt al zo lekker tijdens het maken…

Voor twee personen nam ik 3 middelgrote witte uien. Snij ze overlangs doormidden, en dan in fijne plakjes zodat je dunne halve ringen krijgt. Zet een pan met dikke bodem op een laag vuur met een flinke klont (ongezouten) boter. Laat hierin de uien langzaam karamelliseren, dit duurt wel een minuut of 40. Voeg dan wat fijngehakte knoflook en wat franse kruiden (bijv. thijm) toe en een eetlepel rietsuiker. Laat zachtjes bakken. Voeg na een paar minuten een eetlepel bloem toe en laat even garen. Voeg nu 500 ml runderbouillon en een eetlepel madeira toe en laat de soep nog een minuut of 10 trekken.
Serveer met gegratineerde kaas croutons. Eet smakelijk!

 

2 reacties

  1. Lioris

    Een makkelijk recept, ga proberen

    • Vincent

      Succes, is echt lekker! (en makkelijk).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 vincentkookt.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑