Tweede poging, ik had ze al eens eerder gemaakt, best goed gelukt destijds, maar het gehakt was toen niet kruidig genoeg. Ik ben wederom uitgegaan van recept van Robèrt van Beckhoven, alleen heb ik de hoeveelheden wat aangepast, alles naar rato (factor 1.5), ik vond 25 stuks wat veel, nu dus 16 stuks gemaakt + 2 wat grotere.
En terwijl ik dit tik heb ik net het 1ste worstenbroodje, nog lekker warm, geproefd: echt heerlijk, goed gelukt!
Worstenbroodjes naar recept van Robert van Beckhoven
Voor 16 stuks (origineel 25 stuks)
Deeg
- 133 (200) gram melk
- 333 (500) gram bloem
- 16.7 (25) gram verse gist
- 6 (9) gram zout
- 6.7 (10) gram basterdsuiker
- 83 (125) gram boter
Gehaktworstjes
- 500 (750) gram half om half gehakt
- 1.3 (2) eieren
- 50 (75) gram paneermeel
- zout
- peper
- kruiden naar smaak. Ik heb verder nog knoflookpoeder, nootmuskaat, piment en uipoeder gebruikt.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Deeg
- Verwarm de melk tot 20 graden.
- Draai van alle ingrediënten een soepel deeg.
- Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.
- Laat de bolletjes 30 minuten rusten.
Gehaktworstjes
- Meng alle ingrediënten.
- Weeg porties van 30 gram af en vorm hier worstjes van.
- Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit.
Maken van de worstenbroodjes
- Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes.
- Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur.
- Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten af op een bakplaat.
Tip van Robért: bekijk op YouTube hoe de broodjes te vullen en vouwen. Handig!
Geef een reactie