Op mijn favoriete facebook-groep “Wecken is hip” kwam ik het recept tegen van deze Appel-walnotenjam. Aangezien ik nog wat appels en walnoten had liggen werd mijn interesse natuurlijk meteen ‘gewe(c)kt’ 😉… Om eerst eens te kijken of de smaak ook werkelijk de moeite waard is, heb ik maar een halve hoeveelheid van het opgegeven recept gemaakt, goed voor 4 middelgrote potjes. Wel heb ik in plaats van bruine basterdsuiker rietsuiker gebruikt.

Recept en bereiding voor deze hoeveelheid:
400 g appels schillen en in kleine stukjes snijden. Meng dit met 100 g rietsuiker, klein kneepje citroensap, en een héél klein beetje water (bodem van de pan nat, tegen het aanbranden). Breng dit aan de kook en laat het garen. Even grof met de staafmixer er door heen, dan  400 g geleisuiker (1:1) toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Laat nog 4 min koken, voeg 100 g gemalen walnoten toe en meng goed.
Kokend heet uitvullen in schone jampotjes. Erg lekker, niet alleen op een cracker of toastje, maar ook bij een stukje kaas bij de borrel, in een salade of als garnering op een (appel)taartje!